Stoei jij regelmatig met Officeprogramma’s zoals Excel? Vind je het lastig om de nieuwe versie van jullie zaaksysteem te begrijpen? Weet je dat je door jouw computer niet te locken een datalek kunt veroorzaken? Het werk bij lokale overheden wordt steeds digitaler. Als publieksprofessional zit je dagelijks vele uren achter je pc, laptop, tablet of smartphone. Software blijft echter veranderen. Om bij te blijven, is het bezitten van goede digitale vaardigheden en veilig digitaal kunnen werken noodzakelijk. Maar hoe doe je dat? Michiel Teunissen vertelt hierover in het magazine van Binnenlands Bestuur.

Hoe digitaal vaardig ben jij?
Door continu te blijven leren, blijf je digitaal vaardig. Mijnopleidingen.nl helpt jou daarbij. Met behulp van kennismetingen ontdek je jouw kennisniveau en opleidingsbehoefte. Vervolgens ga je aan de slag met de benodigde e-opleidingen. Dit alles doe je binnen een persoonlijk en overzichtelijk Leerportaal.

Michiel: ‘Lokale overheden besteden gelukkig wel steeds meer aandacht aan de ontwikkeling van de digitale vaardigheden.’

Startpunt voor persoonlijke kennisontwikkeling
Wij helpen lokale overheden bij het stimuleren van medewerkers om hun digitale vaardigheden te verbeteren. Michiel Teunissen: ‘Bij mijnopleidingen.nl staat de medewerker centraal. We overladen medewerkers niet met overbodige opleidingen. Zij krijgen alleen opleidingen aangeboden waar hun behoefte ligt. Op dit moment is bijvoorbeeld de komst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming een actueel onderwerp. Onze gecertificeerde e-opleiding helpt bij het creëren van bewustwording van data- en digiveiligheid onder medewerkers. Lokale overheden gebruiken onze oplossing ook bij hard- en software implementaties. Denk hierbij aan een nieuw zaaksysteem of Office 365.’

Steeds meer aandacht voor continu leren
‘Helaas zijn de digitale vaardigheden van publieksprofessionals niet altijd voldoende’, vertelt Michiel. ‘Lokale overheden besteden gelukkig wel steeds meer aandacht aan de ontwikkeling daarvan. Dat is ook nodig om te blijven voldoen aan de hoge verwachtingen van burgers en bedrijven. Management, werkprocessen en informatisering hebben de taak de creativiteit en vakmanschap van de medewerkers te stimuleren. Het op peil houden van digitale vaardigheden is daar niet meer bij weg te denken.’


Volg ons op LinkedIn

Bekijk ons Leerportaal
Meld je aan voor de nieuwsbrief