Een belangrijke offerte nakijken en aanvullen. Een videogesprek voeren met een collega. Even een grafiekje maken van de maandcijfers in Excel. Het lukt je wel, maar het kost je veel meer tijd en moeite dan je lief is. En het levert je onnodig veel stress op.


Frustraties door werken met de pc

Je weet alles van je vak. En je doet je werk met veel plezier. Een uitzondering zijn de ‘extra taken’ met de pc. Die zorgen iedere keer weer voor een hoop frustratie. De reden is dat je programma’s als Outlook, Word, Excel, Skype eigenlijk niet goed genoeg beheerst om alle functies volledig en snel te kunnen gebruiken. Je moet telkens een collega om hulp vragen. Of je bent lang bezig uit te zoeken hoe je bepaalde zaken voor elkaar krijgt.

Stress en ziekteverzuim

Als je het lastig vindt met de pc te werken ben je niet de enige. Al in 2012 publiceerde de Universiteit van Twente het rapport CTRL ALT DELETE. Daarin schrijven de onderzoekers dat werknemers gemiddeld 7.6% van hun werktijd verliezen door pc-problemen. Daarbij gaat het ook om digitale vaardigheden die niet voldoende te zijn. Zelf horen we regelmatig uit de praktijk dat dit leidt tot gemiste deadlines, stress en zelfs ziekteverzuim. Soms gaan werknemers zelfs op zoek naar een andere baan, waarbij ze hopen minder met pc’s te maken te krijgen.

Leren in plaats van vermijden

Sinds het onderzoek uit 2012 is de wereld alleen maar digitaler geworden. Pc’s, tablets en smartphones worden steeds belangrijker. Niet alleen op het werk, maar ook thuis. Daarom is het beter de mogelijkheden die ze bieden zo goed mogelijk te leren gebruiken in plaats van ze te vermijden. Bijvoorbeeld door gerichte opleidingen te volgen voor de programma’s waarmee je werkt. Volgens het rapport CTRL ALT DELETE levert dat een gemiddelde tijdwinst op van zo’n 33 minuten per dag. En naar onze overtuiging ook meer plezier in je werk.

Investeer in vaardigheden en veiligheid

Het Leerportaal van mijnopleidingen.nl helpt je je digitale vaardigheden op pijl te brengen en te houden. Je vindt er standaard opleidingen van onder andere Windows 10, Word, Excel, Outlook, PowerPoint en Skype voor bedrijven. Ook kun je leren hoe je veilig met je pc en bedrijfsgegevens omgaat. Je vindt er verder korte handleidingen met de belangrijkste basisvaardigheden en alle sneltoetsen van veelgebruikte programma’s. Handig om in de praktijk snel iets op te zoeken. En we vertellen je regelmatig nieuwe tips en trucs waarmee je je digitale vaardigheden nog meer verbetert.

Leren wanneer het jou uitkomt

Het Leerportaal is bovendien heel overzichtelijk en gemakkelijk te gebruiken. Je kunt ermee leren wanneer het jou uitkomt. En je geleerde kennis via kennismetingen testen. Zo werk je nog gerichter aan betere digitale vaardigheden. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Michiel Teunissen: 06 292 89 016 of michiel.teunissen@mijnopleidingen.nl.