Steeds meer organisaties werken met Het Nieuwe Leren. Daarbij neem je zelf de regie over jouw kennisontwikkeling. Misschien kiest jouw werkgever ook voor deze methode. Hoe haal je dan het maximale uit jouw ontwikkeling?


Welke vaardigheden wil jij ontwikkelen?

Ga je aan de slag met Het Nieuwe Leren, dan moet je eerst weten wat je wilt leren. Het persoonlijk Leerportaal dat je werkgever je aanbiedt, helpt je daarbij. Je vindt er namelijk kennismetingen over allerlei onderwerpen. Van Office 365 tot veilig online werken. Hiermee kun je zelf jouw kennis meten en ontdek je op welke gebieden je extra kennis kunt gebruiken. Vervolgens worden de benodigde opleidingen aangeboden. Dit kunnen klassikale opleidingen zijn, maar ook e-opleidingen. Dit is afhankelijk van welke leerstijl het beste bij jou past.

Welke leerstijl past bij mij?

Jouw opleidingsadviseur speelt een belangrijke rol bij het analyseren van de resultaten van jouw kennismetingen en geeft jou advies welke leervorm het beste bij jou past. Bijvoorbeeld een klassikale opleiding samen met collega’s of een e-opleiding die je helemaal zelfstandig volgt. Zo’n klassikale opleiding kan gegeven worden door een externe docent, maar organisaties kiezen er steeds vaker voor dit helemaal intern te regelen. Je leert dan van een collega. Want Het Nieuwe Leren stimuleert het delen van kennis.

Alleen even kennis opfrissen?

Als je je kennis alleen even wilt opfrissen, is een e-opleiding een perfect alternatief voor een klassikale opleiding. Binnen het Leerportaal van mijnopleidingen.nl kun je kiezen uit een breed aanbod aan e-opleidingen. Je kunt zelf kiezen welke e-opleiding op dat moment voor jou interessant is en het beste aansluit bij jouw dagelijkse werkzaamheden.  Omdat je kunt leren wanneer het jou uitkomt, stimuleert dit om niet alleen de benodigde vaardigheden te ontwikkelen, maar ook die vaardigheden waar jouw eigen interesses liggen.

Leren van en met collega’s?

Voor vaardigheden die specifiek voor de werkzaamheden van jouw organisatie zijn, bestaan er vaak geen standaardopleidingen. Wij adviseren dan om ambassadeurs of materiedeskundigen te benoemen. Misschien ben jij wel zo’n expert. Je deelt je kennis dan met collega’s en helpt ze bij hun ontwikkeling. Dat kan direct op de werkvloer, via klassikale opleidingen, maar ook door zelf e-opleidingen te maken. Deze e-opleidingen kunnen uiteraard ook via het persoonlijk Leerportaal aan je collega’s worden aangeboden.

Het nieuwe leren en jouw persoonlijk Leerportaal

Het persoonlijk Leerportaal van mijnopleidingen.nl biedt je dus alle tools om gemotiveerd met Het Nieuwe Leren aan de slag te gaan. Mis je nog kennismetingen of opleidingen over bepaalde onderwerpen? Neem dan contact op met je opleidingsadviseur. Hij of zij kan ervoor zorgen dat jouw gewenste leerstof ook op het Leerportaal wordt geplaatst. Op deze manier houd je de volledige regie over jouw kennisontwikkeling, via één vaste digitale plek. We wensen je alvast veel succes!