Je bekijkt een instructievideo en hoort en ziet een term waarover je meer wilt weten. Je klikt op dat woord. Er verschijnt gelijk een pop-up waarin die term wordt uitgelegd. Of er start een nieuwe video die dieper op het onderwerp ingaat. Zo leer je online op een interactieve manier.

Interactieve e-opleidingen werken beter

Je leert het meest als je zelf actief aan het leerproces deelneemt. Dus als je zelf handelingen verricht, vragen stelt of bepaalt over welk onderwerp je op dat moment wilt leren. Interactieve video’s zorgen voor zo’n actief leerproces bij e-opleidingen.

Nieuwe applicaties sneller onder de knie

Interactieve video’s zijn bijvoorbeeld erg geschikt om vertrouwd te raken met nieuwe applicaties. Het is niet meer nodig om in een lange video de mogelijkheden van die applicatie knop voor knop door te nemen. In plaats daarvan start de video met het beginscherm van de applicatie. En vanuit dat scherm kun je zelf kiezen over welke knop je meer uitleg wil. Gewoon door erop te klikken.

Stroomlijn het leerproces

Dankzij interactieve video’s is het ook niet meer nodig e-opleidingen stap voor stap te volgen. Je kunt je leerproces zelf stroomlijnen. Klik je binnen een video op een onderwerp waarover je meer wilt weten? Dan start er een nieuwe video. Of de video waarnaar je kijkt verspringt. Of je ziet een stukje tekst met uitleg. Of er verschijnt een enquête. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Leren met interactieve video’s met mijnopleidingen.nl

Binnen het Leerportaal van mijnopleidingen.nl is het binnenkort ook mogelijk om te leren met interactieve video’s. De video’s kunnen ook voorzien zijn van ondertiteling. Het helpt je de informatie beter tot je te nemen. En het maakt het mogelijk video’s te bekijken in een omgeving waar geluid niet gewenst is. Extra voordeel? Je kunt ook zoeken op woorden en gelijk naar het relevante fragment gaan.